Camí de Sant Jaume en bicicleta

Amb aquest viatge viurem una experiència inoblidable de 8 dies, recorrent en bicicleta els últims quilòmetres del Camí de Sant Jaume: De León a Santiago de Compostela. La història del Camí es remunta a principis de segle IX amb el descobriment del sepulcre de Sant Jaume el Major, evangelitzador d’Espanya. La troballa d’aquest sant mausoleu està envoltat d’un ric imaginari popular que en comptes de distorsionar-lo, ha preservat i omplert de colors la narració històrica. Els descobridors van considerar aquest fet com una revelació divina de la instauració del culte sepulcral a Santiago en el lloc en què va ser trobat. Reserva 7 dies per fer el teu viatge, nosaltres et portem la motxilla.

 

ITINERARI

 

DIA 1: POBLACIÓ D’ORIGEN / LEÓN

Arribada per compte propi a León i allotjament a León.

 

DIA 2: LEÓN / ASTORGA (49 KM)

Sortida des de León, una ciutat rica en patrimoni històric i monumental i punt de partida imprescindible per a tots els pelegrins. Aquesta primera etapa la podem considerar bastant fàcil ja que es va suavitzant a mesura que ens aproximem a la ciutat d’Astorga, cap d’una de les diòcesis més extenses i antigues d’Espanya. Arribada i allotjament.

 

DIA 3: ASTORGA / PONFERRADA (54 KM)

En aquesta segona etapa es dificulta més el terreny, ja que hi ha més pujades que baixades. Travessarem pobles com Foncebadón, una de les ciutats més típiques de la comarca maragata i podrem apropar-nos fins a la Creu de Ferro, creuer trobat al punt més alt del Camí de Santiago Francès, concretament a uns 1.500 m d’altitud. Després de la baixada des de la Creu de Ferro arribarem sense problema a Ponferrada on ens trobarem amb el Castell dels Templers. Arribada i allotjament.

 

DIA 4: PONFERRADA / O CEBREIRO (50 KM)

Deixem enrere la bella ciutat de Ponferrada i començarem l’ascens cap a O Cebreiro. En poc temps ens toparem amb Villafranca del Bierzo, a 24 km de Ponferrada, ja anem deixant enrere la província de Lleó i endinsant-nos a Galícia, concretament a Lugo. Ja reposant les últimes forces per entrar a O Cebreiro, l’església preromànica Santa Maria La Real ens donarà la benvinguda. Arribada i allotjament.

 

DIA 5: O CEBREIRO / SARRIA (40 KM)

En el nostre cinquè dia pedalejarem travessant els vessants de la Muntanya Area i ens enfrontarem a la pujada de l’Alto do Poio.  Després d’aquests dos trams serà tot baixada fins a arribar a Triacastela. Arribats a aquest punt el camí es bifurca en dos itineraris: a mà esquerra per la LU-633 traçat fins Samos, per on passarem per el seu monestir benedictí que ens dirigirà fins a Sarria; o a mà dreta seguint l’itinerari per Sant Xil , 6.5km més curt però més dificultós. Un cop passat algun d’aquests dos trams ja quedarà poc per arribar a Sarria. Arribada i allotjament.

 

DIA 6: SARRIA / PALAS DE REI (40 KM)

Aquesta etapa és curta però té alguna dificultat. Dividida per la Serra de Ligonde, travessarem els concellos de Portomariín i Monterroso. Al nostre pas per aquesta etapa podrem fer diverses parades com, per exemple, visitar L’Església de Santa Maria a Portomarín, La Capella de Sant Marc i El Creuer de Lameiros en Vendes de Narón o fer una parada al Cementiri de Pelegrins a Ligonde. Arribada i allotjament.

 

DIA 7: PALAS DE REI / SANTIAGO DE COMPOSTELA (69 KM)

En aquesta última etapa passarem per pobles com Arzúa i O Pedrouzo. El pas per aquests dos pobles serà senzilla i sense complicacions. El camí es fa més dificultós quan ens anem aproximant a l’aeroport de Santiago. Sense oblidar-nos també d’una parada al Monte do Gozo, on molts dels pelegrins veuen la primera panoràmica de les Torres de la Catedral. En aquest punt, ja són pocs els quilòmetres que et quedaran per entrar per les portes de la Catedral. Arribada i allotjament.

 

DIA 8: SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA / POBLACIÓ D’ORIGEN

Check out i fi dels nostres serveis.

 

PREU A PARTIR DE:

En hab. doble

En hab. individual

479€

679€

 

Inclou

 • Habitació doble o individual en allotjament i esmorzar
 • Allotjaments durant el recorregut: Hotels, Cases Rurals, Hostals o Pensions.
 • Transport de motxilles per cadascuna de les etapes del camí (màx.15 kg per motxilla)
 • 1 Visita guiada per Santiago (casc històrica): 2h en castellà
 • Dossier informatiu
 • Assegurança de viatge amb servei d’assistència telefònica de 24 hores.

 

No inclou

 • Cotxe de suport ni trasllats
 • Bicicleta

 

Serveis opcionals

 • Dte 3º pax en llit extra compartint habitació amb 2 adults: 10%
 • Suplement Mitja Pensió (3º pax sense dte.) per pax/nit: 16,25€
 • Assegurança de Cancel·lació: Consultar preu
 • Transport i consigna de bicicletes / equipatges: 45€
   • Recollida a qualsevol lloc (hotel, alberg, centre,…) a l’hora convinguda de dilluns a diumenge de 8: 30h a 22: 00h
   • Embalatge en caixa forta i amb dimensions homologades IATA
   • Enviament a qualsevol codi postal de la Península
 • Servei de recollida, embalatge i transport de bicicletes des de Santiago a qualsevol destí del món: Consultar preu
 • Servei de recepció a l’arribada de la ciutat, recollida d’equipatges, bicicletes… i custodia en consigna. De Dilluns a Divendres de 8:30h a 22:00h: Consultar preu
 • Servei de consigna per paquets enviats a Santiago per la seva recollida al finalitzar el Camí: Consultar preu 

 

EL TEU PREU

  Accepto la Política de Privacitat que declar-ho haver llegit.
   

  ×