La vida a pagès

Amb aquestes colònies gaudirem de l’entorn rural i natural, tot descobrint com era la vida en una casa de pagès, les feines que s’hi realitzaven, i els costums i tradicions de la gent que hi habitava! Ens allotjarem a la granja-escola El Molí Nou de Calabuig, un molí construït a finals del segle XIX adaptat com a casa de colònies, situat al poble medieval de Bàscara, a l’Alt Empordà.

 

La casa disposa de:

  • Fins a 83 places
  • Granja, menjador, 10 amplis dormitoris amb lliteres, 4 sales taller polivalents, sala d’activitats, piscina, camp de futbol, pista de bàsquet coberta, parc d’aventura, hort, antiga capella i esplanades per a activitats
  • Un entorn idoni per excursions paisatgístiques
  • Instal·lacions parcialment adaptades per a persones amb mobilitat reduïda

 

Proposta de dinàmiques

Durant les colònies, farem activitats com: La granja, el bosc, el joc del mas, el riu, les plantes aromàtiques, jocs tradicionals, egagròpiles, tints naturals, rastres, paper reciclat, jocs de nit o música a l’envelat.

 

Descripció de les activitats

La granja: Recorregut pels diferents animals de la granja (porcs, cabres, ovelles, conills, paons, indiots, galls, gallines, oques, ànecs, dos cavalls i una burra) per conèixer les seves característiques principals i donar-los de menjar i beure.

El riu: Explicació sobre el riu Fluvià i excursió fins a un tram del riu. Un cop al riu, observació de la vegetació de ribera i amb l’ajuda de salabrets, lupes i safates es fa una captura d’animals per identificar-los i analitzar-los.

El bosc: Passejada pel bosc de l’entorn de la casa. Durant el recorregut, es fa una explicació dels elements bàsics que es poden trobar al bosc, i s’identifiquen els animals que hi viuen i les seves característiques.

Paper reciclat: Taller on cada alumne fabricarà el seu propi paper a partir de papers de diari.

Jocs tradicionals: Taller de jocs tradicionals, alguns d’ells ja oblidats per la societat. Es proposen jocs amb els que es necessiten pals, ossos, pedres o guixos.

El joc del mas: Gimcana preparada per l’entorn de la casa de colònies. Amb l’ajuda d’un mapa i un desxifrador, caldrà superar un seguit de proves i preguntes relacionades amb la vida a pagès.

Tints naturals: Passejada per l’entorn de la casa per recol·lectar diversos elements naturals com ara: escorça de pi, flors, líquens o pell de ceba. Amb aquests elements, els participants podran tenyir un fil de llana natural.

Egagròpiles: Explicació sobre les egagròpiles i la seva procedència. Mitjançant un breu joc de les aus, es donen a conèixer les principals aus rapinyaires de Catalunya.

Rastres: Explicació sobre els diferents rastres que podem trobar al bosc. Un cop feta l’explicació es fa una volta pel bosc per buscar rastres i es fa un taller per capturar-los.

Joc de nit: Per acabar el dia, l’equip de monitors/es proposaran un joc pels voltants de la casa. La majoria de jocs de nit són d’estratègia i moviment.

Música a l’envelat: Festa per celebrar l’última nit de les colònies a l’envelat, amb música adaptada a l’edat dels alumnes.

 

PREU PER ALUMNE:*

2 DIES (1 pensió + 2 activitats i joc de nit) = 70€

3 DIES (2 Pensions + 4 activitats + 2 jocs de nit) = 122€

  

*Si no es vol portar el dinar del primer dia, cal sumar 6,05€/alumne

EL TEU PREU

    Accepto la Política de Privacitat que declar-ho haver llegit.
     

    ×