El granger de Calabuig

Amb aquestes colònies ens convertirem en autèntics grangers! Aprendrem com és la vida de pagès i gaudirem amb activitats rurals. Ens allotjarem a la granja-escola El Molí Nou de Calabuig, un molí construït a finals del segle XIX adaptat com a casa de colònies, situat al poble medieval de Bàscara, a l’Alt Empordà.

 

La casa disposa de:

  • Fins a 83 places
  • Granja, menjador, 10 amplis dormitoris amb lliteres, 4 sales taller polivalents, sala d’activitats, piscina, camp de futbol, pista de bàsquet coberta, parc d’aventura, hort, antiga capella i esplanades per a activitats
  • Un entorn idoni per excursions paisatgístiques
  • Instal·lacions parcialment adaptades per a persones amb mobilitat reduïda

 

Proposta de dinàmiques

Durant les colònies, farem activitats com: La granja, el bosc dels 5 sentits, el joc del mas, taller amb plantes aromàtiques, el riu, jocs tradicionals, taller amb tints naturals, l’entremaliadura dels Minairons o música a l’envelat i contes.

 

Descripció de les activitats

La granja: Recorregut pels diferents animals de la granja (porcs, cabres, ovelles, conills, paons, indiots, galls, gallines, oques, ànecs, dos cavalls i una burra) per conèixer les seves característiques principals i donar-los de menjar i beure.

El riu: Explicació sobre el riu Fluvià i excursió fins a un tram del riu. Un cop al riu, observació de la vegetació de ribera i amb l’ajuda de salabrets, lupes i safates es fa una captura d’animals per identificar-los i analitzar-los.

El bosc dels 5 sentits: Passejada pel bosc de l’entorn de la casa. Durant el recorregut, es fa una explicació dels elements bàsics que es poden trobar al bosc, i s’identifiquen els animals que hi viuen i les seves característiques. També, es realitza una activitat sensorial per descobrir l’entorn natural amb els 5 sentits.

Taller amb plantes aromàtiques: Introducció a les Trementinaires: a què dedicaven la seva vida i amb què comerciaven. A continuació, passejada per recol·lectar plantes aromàtiques de l’entorn. Amb les plantes recol·lectades, cada alumne es farà la seva pròpia bosseta d’olor amb teles de colors.

Jocs tradicionals: Taller de jocs tradicionals, alguns d’ells ja oblidats per la societat. Es proposen jocs amb els que es necessiten pals, ossos, pedres o guixos.

El joc del mas: Gimcana preparada per l’entorn de la casa de colònies. Amb l’ajuda d’un mapa i un desxifrador, caldrà superar un seguit de proves i preguntes relacionades amb la vida a pagès.

Tints naturals: Taller per aprendre com es tenyia la llana antigament usant tints naturals que podem trobar a l’entorn. Es fa una breu explicació sobre la llana i els tints, després recol·lecta dels tints al bosc, i un cop a la casa, es procedeix a fer el tintat.

L’entremaliadura dels Minairons: Havent sopat, els infants es trobaran una carta dels minairons on els felicitaran per la feina que han estat fent durant tot el dia. Com a agraïment, els hi donen la recepta d’una poció per aconseguir un objectiu, que els alumnes hauran de seguir amb detall.

Música a l’envelat i contes: Festa per celebrar l’última nit de les colònies a l’envelat, amb música adaptada a l’edat dels alumnes. Abans d’anar a dormir, vetllada amb contes per tornar a la calma.

 

*Aquestes dinàmiques es poden adaptar per Cicle Inicial i per Educació infantil.

 

PREU PER ALUMNE:*

2 DIES (1 pensió + 2 activitats i joc de nit) = 70€

3 DIES (2 Pensions + 4 activitats + 2 jocs de nit) = 122€

  

*Si no es vol portar el dinar del primer dia, cal sumar 6,05€/alumne

EL TEU PREU

    Accepto la Política de Privacitat que declar-ho haver llegit.
     

    ×