Geometria i miralls: del 2D al 3D

Sortida de l’escola a les 9:00h en direcció a la comarca del Vallès Occidental. Esmorzar i inici de les activitats. Aquesta sortida ens servirà per familiaritzar-nos amb el món de la geometria i les seves dimensions a través de dos tallers:

 

Taller de Geometria en 2D i 3D: Tractarem el pas d’una figura en dues dimensions a tres dimensions a través del joc didàctic del geoplà. A continuació, construirem figures geomètriques amb peces magnètiques a través dels seus equivalents en dos dimensions. 

 

Taller de miralls matemàtics: Treballarem els conceptes de simetria, vèrtex, angles i la formació de figures geomètriques amb l’ajut d’un mirall. Tot seguit, construirem les nostres pròpies figures per veure quina resposta donen davant d’un mirall.

 

Acabada l’activitat, temps lliure per dinar i jugar. A l’hora acordada, retorn cap a la nostra escola.

 

Objectius de l’activitat:

 

  • Desenvolupar les competències matemàtiques bàsiques, iniciar-se en la resolució de problemes que requereixin la realització d’operacions elementals de càlcul, coneixements geomètrics i estimacions, i ser capaç d’aplicar-les a les situacions de la vida quotidiana.
  • Aplicar, en contextos diversos, els diferents coneixements adquirits i els recursos propis, a fi de resoldre de manera creativa problemes.
  • Potenciar la imaginació, la creativitat i la participació.
  • Manipular materials diferents.

 

*Els tallers d’aquesta activitat es poden canviar pels tallers de les sortides següents: Estratègia i lògica matemàtica i Càlculs matemàtics i el Tangram.

*Aquesta activitat està recomanada per Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària.

**Possibilitat de transport.

 

PREU A PARTIR DE: 5€

EL TEU PREU

    Accepto la Política de Privacitat que declar-ho haver llegit.
     

    ×