Els beneficis de les sortides a entorns naturals

El contacte amb la naturalesa té molts avantatges pels nens, tant físics com mentals! 

Són molts els pediatres, educadors i/o psicòlegs que recomanen la naturalesa i que asseguren que aquells nens que viuen allunyats d’un entorn natural poden patir trastorns, els quals es manifesten en forma d’obesitat, estrès, dificultat d’aprenentatge, hiperactivitat, cansament crònic o depressió. Pel contrari, els professionals afirmen que els nens que viuen a prop de la naturalesa són més segurs i autònoms.

És evident doncs que la natura ofereix molts estímuls beneficiosos, que permeten que un nen estigui en un espai obert, amb sensació de llibertat, amb capacitat de moure’s lliurement, d’observar els processos que passen… i això és fonamental pel desenvolupament de les seves emocions.

Aquí et deixem els principals beneficis d’estar en contacte amb la natura:

  • Estimula les habilitats psicomotrius. Els entorns naturals permeten la mobilitat en llibertat i, per tant, es milloren i fomenten habilitats com l’agilitat o l’equilibri.
  • Crea persones més saludables. La naturalesa crea a persones més positives, observadores i agraïdes. Passejar i gaudir de paisatges naturals pot reduir fins la meitat la secreció d’hormones d’estrès.
  • Ens fa sentir més lliures. A la natura tenim una sensació de llibertat que no trobem en altres espais, podem ser com som.
  • És una font d’inspiració, ja que ens dóna estímuls que s’allunyen de la nostra rutina, i allibera la creativitat.
  • La nostra ment descansa. És com si féssim un “reset” al nostre cervell, acostumat a estar estressat per la feina i els treballs. Molts psicòlegs utilitzen la naturalesa per tractar la hiperactivitat i la falta de concentració
  • Incrementa la conscienciació pel medi ambient. Respirar un entorn natural fomenta el seu respecte i protecció.
  • Incentiva l’aprenentatge. Els nens tenen permanentment la curiositat per conèixer i explorar la natura, és una eina pedagògica molt beneficiosa.

Així doncs, una excursió a la naturalesa no és només una qüestió d’aprenentatge, sinó de quelcom més important: una qüestió de salut i de formació de bones persones.

Des de KulturalTours oferim moltes sortides diferents a medis naturals perquè els alumnes entrin en contacte amb la naturalesa, segur que alguna t’interessa! Mira-les fent click aquí: Per educació infantil, educació primària i educació secundària!×