La importància del lleure a les escoles

Sortides d’un dia, activitats a l’escola, colònies i viatges de fi de curs!

 

Les escoles tenen un paper fonamental en el procés educatiu, ja que és on els alumnes es preparen pel seu futur, on adquireixen coneixements, desenvolupen habilitats i incorporen valors que els acompanyaran al llarg de la seva vida.

Cal tenir en compte però, que els nens i les nenes no només han d’estudiar, sinó que també han de gaudir: han d’aprendre i integrar coneixements mentre es diverteixen! Els alumnes necessiten jugar i experimentar, necessiten tenir un espai de lleure on poder ser nens.

 

Que aporta el lleure en l’educació?

 • El canvi de rutina. És molt important per als més petits, igual que per als adults, trencar amb la rutina de tant en tant. Per què? Doncs perquè ajuda a desconnectar de les tensions del dia a dia i a tornar a les aules amb molta més motivació.
 • Cohesió de grup. Les sortides i les activitats de lleure milloren la cohesió del grup, ja que donen l’oportunitat als nens i nenes de conèixer-se més entre ells fora de les aules.
 • Autoconfiança. A les activitats de lleure ens mostrem més relaxats i ens atrevim a tenir més iniciativa, la qual ens ajuda a millorar la confiança en nosaltres mateixos.
 • Aprendre a través de vivències. El lleure permet aprendre a partir d’experiències i vivències pròpies. És un gran aliat per treballar conceptes i valors com l’amistat, el respecte o l’autoestima.
 • Enriquiment personal i cultural. Visitar un museu, fer una visita guiada a un entorn urbà o natural, tenir l’oportunitat de poder parlar amb un expert i veure com treballa… Organitzar una activitat de lleure aporta als alumnes una nova visió del món i millora la seva interacció amb el medi i el seu entorn.

Així doncs, què podem fer per crear un espai de lleure? Nosaltres us proposem diverses opcions perquè escolliu la que millor s’adapta al vostre grup! Què preferiu? Sortides d’un dia, activitats a l’escola, colònies o viatges de fi de curs? Ho tenim tot!

 

SORTIDES D’UN DIA

Us proposem sortides d’un dia per a tots els gustos:

 • Activitats de lleure. Activitats esportives, d’aventura, temàtiques, aquàtiques, jocs de cohesió, gimcanes… Fins i tot scape rooms! Tenim un ampli ventall d’activitats per gaudir d’un gran dia de lleure!
 • Excursions de natura i medi ambient. Les millors sortides per gaudir del nostre entorn i descobrir nous espais naturals! Visites a mines i volcans, parcs naturals, passeigs marítims, activitats de conscienciació del medi…
 • Rutes literàries. Escolliu quina ruta literària us interessa més i passarem un dia descobrint l’autor i tot el què l’envolta, tot llegint fragments de les seves obres!
 • Museus i monuments. Sortides culturals arreu de Catalunya per descobrir el nostre territori. Visites guiades a museus, castells, monestirs, espais emblemàtics, jardins… Gaudirem d’un dia cultural mentre ens divertim!
 • Parcs i centres temàtics. Fem escapades als millors parcs i centres temàtics de Catalunya: El Cosmocaixa, PortAventura, el Poble Espanyol…
 • Tallers. Deixem volar la nostra creativitat! Gaudirem d’una jornada d’allò més dinàmica i participativa amb tallers emocionals i de sensacions, tecnològics, matemàtics, esportius, artístics o de cohesió de grup.
 • Tecnologia i matemàtiques. Sortides ideals per endinsar-nos al món de la tecnologia, la robòtica, les TIC, la programació, les matemàtiques, l’estratègia, la lògica… tot amb divertits tallers adaptats a cada grup escolar!
 • Visites guiades. Tenim una gran varietat de visites guiades per vosaltres: museus, ciutats i viles amb encant, entorns naturals, itineraris medievals, modernistes, romans o de descoberta de llegendes.

Totes aquestes sortides i activitats estan pensades per a totes les edats! Feu clic a la vostra etapa educativa per tenir més informació:

EDUCACIÓ INFANTIL

EDUACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA, BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

 

ACTIVITATS A L’ESCOLA

No voleu sortir del centre? No us preocupeu, venim nosaltres! Farem activitats i dinàmiques que s’adaptin a les vostres necessitats: tallers, festes temàtiques, dinàmiques de cohesió, jocs, gimcanes… Tota mena d’activitats sense haver de sortir de l’escola! 

Feu clic aquí per conèixer les nostres propostes d’activitats a l’escola.

 

COLÒNIES

Anar de colònies sempre és un encert! Les colònies milloren la autonomia i la responsabilitat dels alumnes en un entorn diferent. La convivència amb els companys crea nous vincles i millora la cohesió de grup, mentre es practiquen habilitats socials. A més, adquireixen rutines i bons hàbits, com recollir la taula o fer-se el llit o la motxilla.

Escolliu si preferiu colònies en hotel, en alberg o en casa de colònies. Tres opcions fantàstiques per gaudir d’uns dies plegats! Què us encaixa més?

Feu clic aquí per fer una ullada a les colònies escolars que us oferim!

 

FI DE CURS

Us convidem a gaudir amb nosaltres d’un viatge de fi de curs inoblidable… Tenim viatges per redescobrir Catalunya, per veure els racons amb més encant d’Espanya o fins i tot per viure una gran aventura per Europa!

A on us agradaria viatjar?

Feu clic aquí per accedir a les nostres propostes de viatges de fi de curs!

 ×