Com preparar la maleta de viatge ideal?

Fer la maleta perfecta és més fàcil del que et penses, només cal tenir present una sèrie de trucs!

 

Anar de viatge és dels nostres moments preferits de l’any, però a vegades, fer la maleta pot portar algun mal de cap: Ho porto tot? Quin tipus de maleta agafo? Com hi faig cabre tot el que necessito? Què és el que necessito realment?

Per això, nosaltres et donem 10 trucs perquè facis la maleta com un professional i puguis marxar de casa tranquil sabent que ho portes tot!

 

  1. Escull l’equipatge adient

Primer de tot, cal pensar en el tipus d’equipatge que necessitem, que variarà en funció del destí, dels transports que utilitzem, la temperatura del lloc, les restriccions en els aeroports o la nostra manera de viatjar. Per exemple, si viatgem a l’estiu podrem portar una maleta més petita perquè la roba no ocupa tant com la d’hivern, i si durant el viatge hem de moure’ns molt de destí i utilitzar molts tipus de transport, sempre serà més còmode portar una motxilla.

  1. Fes una llista

Abans de començar a fer la maleta, cal pensar bé què necessitem emportar-nos de viatge.  Així doncs, et recomanem que facis una llista amb el que necessites amb antelació, perquè tinguis temps a comprar alguna cosa i no perdre els nervis el dia abans. Quan tot estigui apunt, ja podrem començar a fer-la!

  1. Redueix la llista i crea conjunts de roba

Un cop tenim la llista feta, cal reduir-la. Sempre solem emportar-nos masses coses que al final no farem servir. Una bona tècnica és pensar en què ens posem normalment i no en què ens agradaria posar-nos, i tingues present també que anar còmode és molt important! Un truc és crear conjunts de roba abans de marxar, és a dir, agafar peces de roba que combinin entre elles per tal de no deixar de posar-nos alguna cosa perquè no combina amb res.

  1. Economitza l’espai

Una de les coses més importants és col·locar tot el que volem emportar-nos dins de l’equipatge escollit: fer el puzle. En general, és millor posar a baix les peces que pesin més, com els pantalons, el necesser i les sabates, i col·locar a sobre els teixits que puguin arrugar-se més fàcilment com les camises o els vestits de nit. En el següent vídeo, ens ensenyen com economitzar l’espai de la maleta al màxim tenint en compte les diferents peces de roba que ens podem emportar. Dóna-hi un cop d’ull!

  1. Porta posat el que ocupi més espai

Quan la maleta és a punt d’explotar, és millor que portem amb nosaltres tot el que sigui més voluminós, per estalviar espai dins la maleta, com l’abric més gruixut o les botes.

  1. Porta bosses buides

Potser no ho havies pensat mai, però és important agafar un parell de bosses de plàstic perquè sempre poden ser útils i gairebé no ocupen espai. Es poden utilitzar per a la roba bruta o en cas de tenir roba molla o bruta.

  1. No perdis de vista la documentació

Sense la documentació no podem fer res, així que es important tenir-la controlada en tot moment i guardar-la en un lloc segur.

  1. Repassa

Això és com un examen, s’ha de repassar abans de donar-ho per acabat! Per fer un bon repàs, és útil començar pels elements essencials per tal d’assegurar-nos que tenim els elements bàsics coberts: el passaport, els diners, el telèfon i el carregador…  i després passar a enumerar les coses menys importants.

  1. Treu-li importància

A vegades fer la maleta ens provoca estrès i malts de cap innecessaris. Cal que pensem que a qualsevol lloc del món hi ha botigues, farmàcies i supermercats, on trobarem qualsevol cosa que ens haguem deixat.

Ara que ja sabem com fer la maleta perfecta, només ens cal escollir el destí ideal. Fes click aquí per veure els nostres viatges de fi de curs!×