Pel·lícules que inspiren!

Et diem el nostre top 5 de pel·lícules que tant professors com alumnes, no us podeu perdre

La següent llista reuneix la nostra selecció de cinema provinent de diferents països sobre ensenyament i educació que ens han inspirat. I tu, ja les has vist?

El professor (Detachment. Estats Units, 2011)

Un professor que arriba nou a un institut per cobrir una baixa temporal. Els alumnes són molt problemàtics, i l’actitud del centre només aconsegueix empitjorar les coses. No obstant això, Henry B. té un do: sap connectar emocionalment amb els seus alumnes i es converteix en el referent d’uns alumnes sense rumb, necessitats d’afecte.

Ni un menys (Yi ge dou bu neng shao. Xina, 1999)

Una jove de només 13 anys ha de substituir el seu mestre durant un període d’un mes, assumint els seus deures i responsabilitats. A més, un dels alumnes deixarà el col·legi, i la protagonista haurà d’intentar que aquest torni.

La classe (Entre els murs. França, 2008)

Aquest film francès, premiat en múltiples ocasions, narra el que passa dins dels murs d’un conflictiu institut situat en un barri marginal i que no és més que el reflex del que viuen molts joves de la societat contemporània.

El  mestre (Non è mai troppo tardi. Itàlia, 2015)

Alberto Manzi és un professor que acaba de tornar de la II Guerra Mundial i comença a buscar feina. La tasca no és fàcil i finalment en troba una al reformatori de la ciutat, donant classes a nens i joves als quals ningú accepta. Amb molt d’esforç i dedicació, Manzi aconsegueix que aquests joves acabin, confiïn en ell, i comparteixin somnis i històries.

Billy Elliot (Regne Unit, 2000)

La entendridora història d’un nen que ha de lluitar contra els estereotips i els prejudicis d’un poble de ment tancada, per no voler ser boxejador, sinó dedicar-se al ball. La professora de ballet, que ha vist al noi un talent innat, s’ofereix a donar-li classes gratuïtes perquè es prepari per a les audicions que realitzarà a la ciutat la Royal Ballet School de Londres.

Comenta a continuació, si tens algun suggeriment més!×