Hi ha una edat idònia per aprendre amb fluïdesa una llengua?

Encara que mai és tard, tots sabem que és complicat per a una persona adulta estudiar i utilitzar correctament I amb fluïdesa  n idioma estranger.

 

És per aquest motiu que podem afirmar que la millor edat per aprendre un segon idioma es a la infància. Com a pares i professors, hem de ser conscients de la importància que té per el futur cultural i professional dels nostres fills l’aprenentatge d’una o diverses llengües.

Un estudi realitzat pel Massachusetts Institute of Technology sosté que sí: els estudiants de 18 anys tenen més facilitat per aprendre’ls. No obstant això, aconseguir el nivell d’un parlant nadiu resulta gairebé impossible a partir dels 10 anys.

Per la seva banda, el neurocientífic David Bueno i Torrens, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona, ​​revela que des que neixen i fins als tres anys, una de les missions més importants del cervell és adequar a la persona al lloc on viu per sobreviure. “Tenim l’instint de la supervivència en totes les cèl·lules. El cervell s’adapta modificant físicament totes les zones de l’escorça implicades en el comportament: l’empatia, el llenguatge, el control emocional. “Aquesta és la raó per la qual els nens aprenen a parlar sense que ningú els ensenyi.

Quants idiomes poden aprendre?

Al cervell li és igual, els aprèn tots i de totes les maneres.

És per això que, tant els intercanvis escolars com els viatges fora del país d’origen, permeten a l’alumne estendre les seves fronteres, ampliar la seva visió del món, relacionar-se amb noves cultures i familiaritzar-se amb nous idiomes, sent aquesta una eina de suport a l’aprenentatge d’altres llegües .

No Comments

Post A Comment