Llibres que inspiren!

Et diem el nostre top 5 de bibliografia recomanada per docents:

Sabem que per als professionals de la docència, l’exercici de la lectura és doble, ja que no només han d’aprendre coneixements, sinó que a més han de trobar la millor manera de transmetre’ls. Els professors han de llegir al llarg de la seva vida centenars d’obres, de tota mena de disciplines, però per aprendre noves metodologies de treball i acostar-se d’una altra manera als seus alumnes hi ha algunes obres particulars que poden generar una marca inesborrable en ells, fer-los créixer com a professionals, com a persones i sobretot, millorar la seva tasca com a educadors.

Aprendre en temps regirats, Juan Ignacio Pozo.
En un món on l’educació tradicional es qüestiona dia a dia, aquest llibre proposa noves pràctiques educatives basades en la reflexió i l’experiència de cada individu, i busca la manera d’enriquir el procés educatiu i fer-lo més emocionant.

La vaca púrpura, Seth Godin.
Què pot aprendre un docent de Seth Godin, el millor venedor dels Estats Units? Hi ha molts aspectes del màrqueting que tenen una aplicació a la docència. A més, l’autor t’indueix a reconèixer l’enorme potencial que portem dins, l’enorme capacitat i la força interior per afrontar les pors.

L’alegria d’ensenyar, Rubem Alves
La primera tasca de l’educador, segons el seu autor, és donar als alumnes raons per viure. El llibre reivindica el dret dels nens a viure una escolaritat plena i plaent en què els mestres han d’ensenyar amb alegria i ser conscients que l’ensenyament és un exercici de moralitat.

Ensenyar a nadius digitals, Marc Prensky
Llibre que ens presenta un innovador model de pedagogia que pretén superar els vells mètodes d’ensenyament, en el qual els alumnes s’especialitzen en la recerca i presentació de continguts a través de la tecnologia. I els professors s’especialitzen en guiar els estudiants, proporcionant preguntes i contextos, dissenyant el procés d’aprenentatge i garantint la seva qualitat.

Recursos per educar en les emocions, Remedios González i Lidón Villanueva.
Ofereix pautes teoricopràctiques que ajuden a comprendre l’àmbit de les emocions i les seves aportacions al desenvolupament humà en general i al desenvolupament infantil i juvenil en particular. Analitza la naturalesa més teòrica de les emocions, i finalment, per ajudar a conèixer el seu món emocional a nens i joves, es realitzen propostes d’activitats i jocs.

Coneixes algun altre llibre interessant? Deixa un comentari!×